Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku
hradok pod vtacnikom

Hrádok pod Vtáčnikom

Hrádok pod Vtáčnikom je vyhľadávanou lezeckou oblasťou. Nachádza sa neďaleko dedinky Kamenec pod Vtáčnikom a dedinky Bystričany. Lokalita je bohatá na množstvo odistených, ale i zaistených ciest a adrenalínových zážitkov.

Skalný masív sa nachádza nad náučným chodníkom, ktorý vedie z hranice CHKO Ponitrie nad obcou smerom na vrch Vtáčnik. Nachádza sa v juhovýchodnej časti vrchu Horný Hrádok. Túto ohromujú skalnú oblasť tvorí impozantná až 100 m vysoká andezitová stena.

Hrádok je po Tatrách druhou najväčšou lezeckou oblasťou na Slovensku. Hrádok je však okrem skalolezcov určite zaujímavý i pre odvážnejších turistov. Na vrchol skalného masívu vedie zaistená cesta s rebríkmi a reťazami.

Adrenalínový výstup vám rozprúdi krv v žilách a úchvatný výhľad z vrcholu, na ktorom sa už v pravekých dobách rozprestieralo pohanské hradisko, vás zahreje pri srdci. Ako na dlani budete mať celú Bystričiansku dolinu.

Hrádok je dostupný z obce Kamenec pod Vtáčnikom značeným turistickým chodníkom do ústia Gepňárovej doliny a odtiaľ po neznačených cestičkách (cca 2 km) až ku skalám. Po výstupe na Hrádok sa dá napojiť na turistickú značku vedúcu na až vrch Vtáčnik.

Galéria

Kontakt

Neexistujú žiadne akcie, pridajte voľajakú.